2600 Vác, Csatamező út 2.
+36 27 311-881

Referenciák

Termékeinket és szerviz szolgáltatásunkat széles körben értékesítjük Magyarországon. Alább találhatóak azon vevő partnereink, ahová rendszeresen szállítunk ill. értékesítjük szerviz szolgáltatásunkat.

Az általunk forgalmazott termékek széles köre biztosít lehetőséget arra, hogy változatos referenciaállományt mutathassunk be ügyfeleinknek. Az alábbiakban találhat példát mind értékesítési-, mind szerviz tevékenységünkre, természetesen a teljesség igénye nélkül.

 
 
Kulcsfontosságú iparágaink a következőek:
  • olajipar és petrolkémia
  • gyógyszergyártás
  • vegyipar
  • élelmiszeripar
  • energia ipar
  • kivitelezés
  • víz, és szennyvízkezelés
Alstom
Aquaprofit
Asio
Birla Carbon
Bis
Bonduelle
img
img
img
img
Alstom
Aquaprofit
Asio
Birla Carbon
Bis
img
img
img
img
img
Alstom
Aquaprofit
Asio
Birla Carbon
Bis
img
img
img
img
img
Alstom
Aquaprofit
Asio
mol
Bis
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
Teikoku légrésmotoros szivattyúk

Nagy teljesítményű Teikoku zárt rendszerű szivattyúk

2 db tömítés nélküli TEIKOKU F-X szivattyú került leszállításra olajipari partnerünk telephelyére. A szivattyúk egyenként Q= 167 m3/h @ H =112m @ P= 75 kW paraméterekkel rendelkeznek. A szivattyúzott közeg t=130 Celsius hőközlő olaj. A szállított Teikoku F-X szivattyú típusok jellemzője, hogy akár 400 Celsius közeghőmérséklet mellett sem igényelnek hűtést. A szivattyúk 2014 őszén kerültek beüzemelésre.

Fűtőköpennyel ellátott Teikoku szivattyúk felhasználása a vegyiparban

Vezető vegyipari partnerünk 8 db Teikoku zárt rendszerű tömítés nélküli szivattyút vásárolt kapacitásbővítés céljából. Mindegyik szivattyú fűtőköpennyel van ellátva, ugyanis a szállított közeg 35 - 47 Celsius között folyékony állapotú, így a köpeny az állandó közeghőmérsékletet hivatott biztosítani. A szivattyúk 2014-ben kerültek beüzemelésre, azóta gond nélkül üzemelnek.

Zárt rendszerű Teikoku szivattyú fűtőköpennyel
Flotronic Goodfood levegős membránszivattyú

Flotronic Goodfood levegős membránszivattyú alkalmazása ipari környezetben

Jármű gumiabroncsok gyártásával foglalkozó partnerünk egy nem hétköznapi szivattyús feladattal fordult hozzánk. A feladat ragadós Latex tartalmú szennyvíz szakaszos szállítása. Elvárás volt az önfelszívás és a szárazon futási képesség, mivel a szivattyút felügyelet nélkül akarták használni. Nehezítő körülmény volt a közeg szennyezettsége: 20 mm-ig előfordulhatnak benne szilárd anyagok, gumi darabok, szénpor stb.
Korábban partnerünk csigaszivattyút használt a feladatra, melyekbe a közeg egyszerűen beleragadt.
A feladatra Flotronic Good Food élelmiszeripari szivattyút választották ki, mivel a szivattyú gyorsan és szerszám nélkül szerelhető, felkészülve a ragadós közeg miatti gyakori tisztításokra. A szivattyúban nagy átáramlási keresztmetszetek vannak, még a legkritikusabb helyen is (szelepgolyók/fészek 25 mm-es szabad út áll rendelkezésre). Így a szivattyú elboldogul a szilárd szennyeződésekkel is.
A Flotronic membránszivattyúk feltöltés nélkül is önfelszívók max.3,6 m mélységig (víz), illetve szárazon futtathatók teljesítve a felügyelet nélküli használat követelményeit.
Partnerünk átalakította az élelmiszeripari szivattyúját az ipari környezetnek megfelelően. A leszállított megoldás több mint öt éve üzemel, karbantartás mentesen.
A nagy keresztmetszeteknek köszönhetően nincs szükség napi tisztításra, a megszilárdult részeket a szivattyú képes fellazítani és továbbítani, ezzel elmondhatjuk, hogy a vártnál is jobb eredmény született.

Zárt rendszerű, tömítés nélküli szivattyú javítás

Fagyasztott élelmiszereket előállító partnerünk felkérésére ammónia szivattyúk felújítását végeztük el számukra. A felújított szivattyúk típusai: Witt, Hermetic légrésmotoros szivattyúk. Az általuk szállított közeg - 42oC-os folyékony Ammónia.
Szervizünk felkészülten fogadta a felkérést és egyedi műszén csapágyak valamint PTFE alkatrészek legyártásával, időt takarítottunk meg ügyfelünk számára. A teljes belső felújításhoz tartozóan, ahol a berendezés állapota megkövetelte a motor állórész tekercselését is elvégeztünk (stator Can meghibásodása esetén).
Minden egyes felújított szivattyú ellenőrzése és nyomáspróbája az ISO 9001:2001-es rendszerünknek megfelelően történt.
Ügyfelünk elégedett volt az elvégzett munkával, a felújított szivattyúk azóta is az előírásnak megfelelően működnek.

Zárt rendszerű szivattyú javítás
Javítás előtt

Sürgős szlopszivattyú javítás

Ügyfelünk szlopszivattyúja tönkrement és szervizünket bízta meg a sürgősségi javítással. A szivattyú szétszerelésekor az üzemzavar oka egyértelmű volt: a szivattyú csapágyházában lévő önzáró körmös anya letekeredett, emiatt a a járókerék bordái beleértek a szivattyúházba. Ennek következtében a szivattyúház és a járókerék is teljesen lekopott. Mivel a javítás sürgős volt, kollégáink esztergályozással felszabályozták a házat, felhegesztették a járókerék bordáit, majd méretre munkálták és hozzá illesztették a házhoz. Végezetül kiegyensúlyozták a járókereket és összeszerelték a szivattyút.

Rexnord Thomas lemezes kuplungok erőművi alkalmazáshoz

Régi orosz gyártmányú fogaskerék kuplungok kiváltása REXNORD Thomas típusú lemezes kuplunggal. Az üzemi paraméterek: 1600 kW, 24292 Nm, 140/210mm tengelyátmérők.

Rexnord Thomas lemezes kuplung
Régi keverő

Keverő kiváltási projekt egy magyar finomítóban

A különféle szénhidrogén termékek keverésénél egy harmincéves konstrukció volt széles körben használt. Fő problémának a képeken látható termékszivárgás és az „energiafaló” kivitel bizonyult. A felkérést követően az üzemi paramétereket alaposan megvizsgálva a Plenty cég tervezői kiválasztottak egy olyan, általánosan használható modellt, melynek segítségével az eddigi problémákon túl még a tartalék alkatrész ellátási gondok is egyszerűsödtek, mivel az összes feladatra ugyanazon modell két mérettípusát lehet használni. Az azonos keverési feladathoz tartozó energia felhasználása a harmadára csökkent. A tárgyi keverő preferált típussá vált ügyfelünknél és már több, mint száz darab működik évek óta problémamentesen.

Teikoku zárt rendszerű szivattyúk az olajiparban

Ügyfelünk Teikoku zárt rendszerű, API685 szabvány szerinti, tömítés nélküli szivattyúkat is használ az olajiparban. Ezen szivattyúk minden olyan helyen kitűnően megállják a helyüket, ahol a szállított közeg veszélyes, káros a környezetre, valamint rákkeltő hatása miatt nem érintkezhet az emberrel. Három szivattyút szállítottunk ügyfelünknek, melyek ugyanabban a pozícióban működnek. Ezek a Teikoku tömítés nélküli szivattyúk API610 szabvány szerinti dupla csúszógyűrűs tömítéssel szerelt szivattyúkat váltottak ki nagy sikerrel, ugyanis 2008 óta probléma mentesen működnek és karbantartásukra még nem kellett költeni.

Teikoku termékoldal

Teikoku tömítés nélküli szivattyú az olajiparban
Piller ventilátor

Piller ventilátorok a petrolkémiában

Ügyfelünknek 4 db centrifugál ventilátort szállítottunk, melyek feladata a kemence égéslevegővel való ellátása. Szállított mennyiség: 10739 m3/h Nyomás különbség: 1.51 kPa A ventilátorok gond nélkül látják el feladatukat.

PompeTravaini Hydrosys vákuumrendszerek

Ellátandó feladatunk a teljes vulkanizáló üzemhez szükséges vákuumteljesítmény biztosítása volt. 3 db PompeTravaini Hydrosys 6SP vákuumrendszert szállítottunk ügyfelünknek, melyek 2005-ös indításuk óta folyamatosan üzemelnek. A vákuumrendszerek időszakos karbantartását és vizsgálatát akkreditált műhelyünkben végezzük.

Pompetravaini Hydrosys vákuumrendszer
Komplett szivattyú egységek építése

Komplett szivattyúegységek összeépítése

Termelő partnerünk komplex feladattal bízott meg bennünket: egy stabil szivattyús technológiát kellett szállítani olyan növényolajipari extrakciós közegekre, mint például miscella, hexán, víz és ezek vegyes koncentrációjú keverékei. A szivattyúknak le kellett kezelnie mind a szárazanyag tartalom jelenlétét mind a szárazonfutási üzemállapotokat egyaránt.
A szivattyú egységeket műhelyünkben állítottuk össze: PompeTravaini centrifugál szivattyúk kerültek általunk gyártott alapkeretre, Rexnord Omega kuplunggal, lézeres egytengelyűség beállítással, csúszógyűrűs tömítés zárófolyadék-tartállyal, csővezéssel és végezetül nyomáspróbával.
Tesztüzemelés lehetőségét is biztosítottuk ügyfelünknek, melyre saját telephelyükön került sor. A szivattyú egységeket korábbi, kisebb szervizünkben építettük össze.
Szivattyúk: PompeTravaini TCH és TCT (zárt és Vortex járókerékkel szerelt centrifugál szivattyúk. Alkalmazott tömítés: FLUITEN UM3A back to back elrendezésben, zárófolyadék öblítéssel. Alkalmazott tengelykapcsoló: Rexnord Omega

Egger tömítés és csapágy nélküli zagyszivattyú

Partnerünk 2000-ben bővítette ki technológiáját egy új alkalmazást használó üzemmel. Az alkalmazásban a reakció gyorsítására adipin savat kezdtek adagolni, ami az eredetileg használt szénacél szivattyúkat tönkretette.
2005-ben szállítottuk az első Egger gyártmányú függőleges tengelyű, tömítés és csapágy nélküli (kantilever) kivitelű zagyszivattyút. A szivattyú alkalmas a folyamatos szárazon futásra, mivel sem csapágy sem csúszógyűrűs tömítés nem található benne. Azóta összesen 6 db hasonló szivattyú üzemel probléma nélkül az üzemben, minimális karbantartás igénnyel.

Üzemelési Paraméterek:
Közeg: gipsz szuszpenzió (adipin sav adagolással) Hőmérséklet: 4 - 65 oC Szállítóteljesítmény: 20 m3/h Emelőmagasság: 30m Tartálymélység: 3,5 m

Egger zagyszivattyú tömítés és csapágy nélküli kivitel
zsírszivattyú

Szelence gyártmányú zsírszivattyú

Magyarország egyik piacvezető zsír üzeme azzal a feladattal keresett meg bennünket, hogy hordókból zsírt kell lefejteni egy adagolórendszerre. Mivel ebben a témában már voltak múltbéli pozitív referenciáink, ezért a választás egyértelműen ránk esett.
Saját műhelyünkben gyártunk merülő dugattyús hordóleürítő szivattyúkat, melyek működtetése pneumatikus. A szivattyú az alá elhelyezett hordóból egy tárcsa segítségével kipréseli a zsírt és egy levegővel működtetett dugattyúval szállítja tovább a töltőberendezéshez.
Alkalmazható többféle komponensből álló zsírok szivattyúzására is. Könnyen kezelhető és egyszerűen tisztítható különböző közegek szivattyúzásakor is.
A gépek beüzemelése óta ügyfelünk maradéktalanul elégedett. Mivel gyakran váltják a kitárolás során a különböző típusú zsírokat, ezért olyan gépet gyártottunk amely gyorsan, könnyen és maradéktalanul eltakarítható.

Pompetravaini Hydrosys folyadékgyűrűs vákuumrendszerek

Magyarország egyik meghatározó ipari termelő cégénél számos vákuumrendszert telepítettünk a legkülönfélébb alkalmazásokra. Az itt alkalmazott PompeTravaini vákuumrendszerek 2 db folyadékgyűrűs vákuumszivattyúból, egy szeparátor tartályból, egy keringtető szivattyúból és egy hőcserélőből épülnek fel.
A legnagyobb teljesítményű, Hydrosys 7-es vákuumrendszerek dobszűrős egységekkel dolgoznak együtt.
A szivattyúk kapacitása p=2700 m3/h, Q=340 mbar vákuumérték mellett.

Pompetravaini Hydrosys vákuumrendszer
Catpumps triplex dugattyús szivattyúk

Catpumps dugattyús szivattyúk a gáziparban

Egy kísérleti jelleggel létesült gázüzem területén található a 2 db Catpumps triplex dugattyús szivattyúnk.
A szivattyúk feladata amin szállítása p=85 bar-on, Q=10 m3/h szállítóteljesítménnyel. Mivel a technológia kísérleti jellegű, ezért legjobb szaktudásunkra volt szükség a dugattyútömítések megfelelő kiválasztásánál.
Hosszas tesztelések során kifejlesztettük a feladatra a legoptimálisabb tömítésrendszert, mellyel biztosítottá vált a zavartalan termelés.

Catpumps termékoldal